Recensies

Wij stellen uw feedback naar aanleiding van uw coachsessie zeer op prijs. U kunt hieronder uw reactie plaatsen.

18 reacties op “Recensies”

 1. 2 Sessies afgenomen voor mijn dochter. Doel was iets sterker worden. Al na 2 keer is merkbaar dat ze meer voor haar eigen mening durft op te komen en dat ze voor haar eigen belangen op durft te komen. Zulk snel resultaat had ik niet durven hopen. Absoluut een aanrader. De verslagen na afloop maakte het voor ons als ouder ook inzichtelijk wat er tijdens een sessie precies speelde. Heel fijn, want daardoor konden we thuis in dezelfde lijn verder gaan waar dat nodig was.

 2. Emma, 7,5 jaar: Ik vond het heel leuk om met de paarden te werken. Het leek wel of ze mijn gedachten konden lezen. Soms wist het paard het al eerder dan mijzelf leek het wel. Ik word nu niet meer gepest omdat ik nu van het paard geleerd heb hoe ik beter kan reageren. Ik geloof nu ook dat ik het kan en daarom lukt lezen en taal en rekenen nu ook makkelijker. Ik vind het jammer dat ik weer klaar ben bij de paarden maar gelukkig mag ik nog een keer terugkomen.

 3. Een klein tijdje geleden traject afgesloten waarbij ik meer handvatten heb gekregen om te gaan met mijn lage zelfbeeld en de controle die ik steeds wilde houden. Joni kon de taal van het paard erg goed verwoorden waardoor ik erg met mezelf werd geconfronteerd. Ik voelde me veilig doordat Joni erg duidelijk uitlegt wat het paardengedrag betekent en geen (voor)oordeel heeft over mij als cliënt.
  Zodra ik weer ergens tegenaan loop, maak ik zeker weer een afspraak. Zover als ik gezakt was laat ik het niet meer komen!

 4. Onze meid Maritt heeft nu reeds 2 keer les gehad van Joni tezamen met haar eigen pony.
  We liepen tegen wat kleine dingen aan en ze had moeite om zich echt te uiten.

  Meteen bij de eerste les kwamen er al heel veel “obstakeltjes” naar boven en leerde ze zich al meer te uiten. Nu bij de 2e les leerde ze om ook duidelijk haar grenzen aan te geven. Ook leert ze om dingen op te lossen zodra er een “probleem” is. En ze leert dat ze niet verantwoordelijk is voor verdriet van anderen dat zij daar niks aan kan doen.

  Ze vind de lessen van Joni ontzettend leuk en leert er erg veel van en ook vind ze het leuk om dat samen met haar eigen pony te doen en ziet ook steeds meer wat haar pony aangeeft.

  Zo fijn om die vooruitgang te zien!

  We zijn superblij met je hulp in lessen Joni!

 5. Na mijn burn-out dacht ik dat ik al veel beter mijn grenzen aan kon geven, maar tijdens een groepscoaching werd ik met mijn neus op de feiten gedrukt.

  Ik liet mij weer overrompelen en nam de ‘positie’ aan die van mij werd verwacht, zonder dat ik het door had ging ik het toch maar proberen. Deze plek in de groep paste totaal niet bij mij. Later kon ik een andere positie aannemen en toen merkte ik dat ik mij daarbij veel prettiger en veel meer op mijn plek voelde, ook kwamen daarbij mijn kwaliteiten en krachten beter tot hun recht.

  Een heel mooi inzicht en uiteindelijk nogmaals geleerd dat het belangrijk is om voor je zelf en je eigen voorkeur op te komen. Je hoeft niet altijd andermans verwachtingen na te leven.

  Bedankt hiervoor Joni, en zeker een aanrader!

 6. Joni ken ik uit het speciaal basisonderwijs. Onder de noemer ‘collegiale consultatie’ heb ik een kijkje mogen nemen bij Copaki, aangezien ik graag wilde ervaren wat Joni met haar paarden bij kinderen en jongeren kan bereiken. Gedurende de sessie moest ik opdrachten met het paard uitvoeren. Mij werd direct duidelijk dat het paard mijn gedachten en gevoelens spiegelt middels zijn gedrag. Best confronterend, maar zodoende heb je direct de kern te pakken. Doordat Joni een betrokken en respectvolle houding aanneemt voelde ik mij op mijn gemak en konden we doelen stellen voor de komende periode. Ik hoop dat Joni met haar passie en gedrevenheid veel kinderen en jongeren dezelfde ervaring mag geven, die ik vandaag heb mogen ervaren.

 7. Voordat ik bij Copaki kwam, durfde ik niets in te brengen tegen de grote jongens uit mijn klas. Ik ging 5 keer heen voor een training en nu durf ik te zeggen wat ik eigenlijk wel of niet wil en snap ik beter waarom sommige dingen niet handig waren om te doen. Ik heb al andere trainingen gedaan, maar deze hielp me echt. Ik vind het jammer dat het al voorbij is, maar ik mag af en toe nog terugkomen.

 8. Joni heeft een aantal leerlingen van ons (huiswerkinstituut Bij de Les in Ermelo en Nunspeet), in één sessie inzicht gegeven in het effect van hun denken op hun doen. Heel fijn dat bij deze manier van coaching woorden bijna bijzaak zijn. Het paard geeft door zijn reacties heel goed aan wanneer het denken beperkend is, of wanneer er onzekerheid of twijfel is. Dat alleen al is heel bijzonder. Maar helemaal fijn is het dat Joni hier direct op reageert, vragen stelt en suggesties doet waar de kinderen meteen iets mee konden. Die combinatie is ijzersterk. Wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar!

 9. Door onze gemeenschappelijke liefde voor paarden, ben ik als stagiaire bij Joni terechtgekomen. Ze is open en eerlijk over haar manier van coachen.

  Ontzettend leerzaam en heel wat een ervaringen rijker! Je kunt met al je vragen bij haar terecht en staat open voor ideeën.

  Ik heb geleerd hoe het is om als coach de vertaalslag te maken van het gedrag dat het paard laat zien als reactie op de coachee.

  Bedankt Joni, voor al jou tijd en waardevolle informatie.

 10. Ik dacht dat kikkeroefeningen saai waren. Kikker gebruiken bij het oefenen met een paard vind ik wel echt heel fijn! Het paard ‘vergroot’ eigenlijk hoe ik doe en hoe ik mij voel!

 11. De combi training aandacht en paardencoaching heeft onze zoon geholpen meer de rust in zijn hoofd terug t vinden en daarbij duidelijk voor zichzelf op te komen. Doordat hij oefeningen deed met het paard met aandachtsoefening en zonder aandachtsoefening, merkte hij al snel wat zijn aandeel in alle ‘tegenslagen’ was.
  Zodra hij slecht dacht, mislukte de oefening. Bleef hij met zijn aandacht waar hij zijn moest en dicht bij zichzelf, lukt het hem zoveel beter. Ik heb nu een rustiger en blijer kind.
  Wat mij betreft is deze trainer dus een aanrader!

 12. Nogmaals bedankt voor de organisatie van deze dag! Ik denk dat er een mooie aanzet is gegeven aan het team om hier verder mee aan de slag te gaan. Zeker het werken vanuit twee teams is cruciaal in het vervolgtraject naar mijn idee.

  Ook complimenten voor de veiligheid en zorgvuldigheid zoals jullie deze hebben ingezet. Zorgvuldigheid komt ook terug in het verslag zoals nu gestuurd.

  Ik heb jullie al aanbevolen op meerdere plekken binnen Philadelphia. We houden contact.

  Met vriendelijke groet;

  Frans Horstink MBA

  Lokatiemanager a.i

 13. Mijn 9- jarige dochter is met faalangst bij Copaki terecht gekomen.
  Doordat Joni duidelijk heeft kunnen vertellen en uitleggen wat bepaalde houdingen/gedragingen doen bij het paard, kon ze dit met een beetje hulp zelf terug leggen naar haar schoolsituatie.
  Aan het eind van de sessie krijgt ze steeds een huiswerkopdracht mee, die de keer erna besproken wordt. Dit zijn simpele opdrachten die samen met het haar bedacht worden om zich tussen haar sessies door te blijven focussen op de verandering die ze eigenlijk zo graag wil. (van haar faalangst af)
  Wij hebben gekozen voor een individueel traject voor onze dochter, maar nu Joni vertelde dat er ook groepstrainingen komen, laat ik haar daar misschien wel aan deelnemen als ‘extraatje’. Dan kan ze het geleerde ook in de groep toepassen en wie weet leert ze nog meer bij!
  Copaki, bedankt! We zien nu al sneller veranderingen dan we hadden durven hopen!

 14. Het was een enerverende ervaring mijn sessie bij Copaki. In eerste instantie was ik was sceptisch over het idee dat een paard als co-coach mij extra zou kunnen helpen. Mijn scepsis is echter zeer onterecht gebleken.
  Ik vond dat ik voor bepaalde zaken wel coaching kon gebruiken, maar wilde mij toch niet helemaal bloot geven. Mijn gevoelens werden bijna beangstigend goed door het paard opgepikt en vertaald door de coach. Daar waar ik gevoelens wilde “verstoppen” of heel andere dingen vertelde dan ik emotioneel voelde wist het paard mij uitstekend te ontmaskeren”. Juist deze zaken hebben mijn coaching-sessie het resultaat en de inhoud gegeven die ik nodig had. De uitstekende vertaling naar mij toe van het paardengedrag als spiegel van mijn gedachten en emoties door de coach hebben mij gebracht wat ik nodig had. Ik kan nu aan mijn gedrag en zelfvertrouwen verder werken door het inzicht en de handvatten die ik tijdens de sessie heb meegekregen.
  Heel erg bedankt.

 15. Eerste week van 2015 direct goed gestart. Na veel gelezen te hebben over allerlei coaching methoden heb ik besloten een sessie te volgen bij COPAKI om duidelijk te krijgen wat mij belemmert en van daaruit handvatten te krijgen om meer balans te vinden in mijn eigen functioneren.
  Fantastische ervaring om te zien dat de co-coach (het paard) je goed bij de les houdt. Goed-praterij tegen jezelf en/of “leugentjes om bestwil” worden direct doorzien, waardoor je wel “gedwongen” wordt eerlijk tegen jezelf te zijn. Dat is natuurlijk ook de enige manier om jezelf te kunnen helpen. De spiegeling van het paard op mijn gevoel was daarbij frappant.
  Joni was daarbij zeer scherp in de analyses van het spiegel-gedrag van het paard op mijn gedrag en gevoel. Het klopte gewoon.
  Wat ik aan de sessie heb overgehouden is dat ik handvatten heb waarmee ik verder kan om mijzelf te verbeteren en verder veel stof tot nadenken en de wens over een tijdje nog een sessie te volgen met een ander leerdoel.

 16. Heel bijzonder om je eigen gevoelens terug te zien in de reactie van een paard! En fijn dat Joni de vertaalslag kon maken naar wat ik er in het dagelijkse leven mee kan, een absolute aanrader!

 17. Ik heb al een sessie gehad bij Copaki. Ik heb niet zo veel met paarden en was een beetje sceptisch over de coaching. Het geeft écht nieuwe inzichten en zet jezelf aan aan het denken over hoe je zélf de problemen op kunt lossen. Super!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *